Местата са с 200 повече от кандидатите, очаква се 15 паралелки да бъдат закрити

DSCF5945

Английският език е най-предпочитан сред тазгодишните седмокласници, става ясно от подадените документи за участие в първо класиране за гимназиите. Първите три желания, посочени от над 1300 кандидати, са именно с английски и това са ЕГ „Иван Вазов”, ЕГ „Пловдив” и Хуманитарната гимназия. На второ място по предпочитания е немският.

Утре ще станат ясни резултатите от първия етап. Списъците ще бъдат изнесени в училищата, в които са подавани документите. Резултатите могат да бъдат проверени и в сайта на РИО.

Участие в битката взимат 3057 седмокласници, които успешно са издържали изпитите и са подали документи за прием, каза председателят на комисията Рангел Райчев. Местата са с 200 повече от желаещите, така че се очаква около 15 паралелки да бъдат закрити.

Записването на приетите и подаването на молба за участие във втория етап ще бъде от 26 до 30 юни. Образец на заявление за участие във второ класиране се предоставя от училището, в което ученикът е приет на първо. В заявлението учениците не може да променят и пренареждат желанията си. Мястото им се пази, но само ако не бъде приет на по-предна позиция

Резултатите от втория етап на класиране ще станат ясни на 3 юли.  Записването е от 6 до 8 юли. На следващия ден ще бъде обявен списъкът с незаетите места.