Театралната група на гимназия игра благотворително „Сън в лятна нощ”, средствата ще бъдат дарени на младежа, който се бори с левкемията

Внушителната сума от 3520 лева събраха учениците от ЕГ „Пловдив” в помощ на лечението на 22-годишния Боян Бонев. От средата на лятото младежът, който е студент в Англия, се бори с левкемията. Той е възпитаник на Математическата гимназия, а родителите му са учители, което акумулира енергията на десетки училища да организират благотворителни инициативи за набиране на средства.

По инициатива на Ученическия парламент, театралната трупа на Английската изигра благотворително „Сън в лятна нощ” в Дома на културата. Средствата от билетите вече са по сметката на Боян.

„Благодарим на всички, които повярваха в нас и ни помогнаха да осъществим това събитие. Опера Пловдив отстъпи една от своите дати именно за нашата кауза и ни предостави залата безвъзмездно. Изключително сме благодарни на екипа на Дом на културата “Борис Христов”, без чийто професионализъм нямаше да се справим. Всички заедно можем повече в името на най-големия ни дар – живота”, заяви председателят на Ученическия парламент Димитър Фердинандов. И добави, че инициативата е била изцяло подкрепена от училищното ръководство.