Театралната група на гимназия игра благотворително „Сън в лятна нощ”, средствата ще бъдат дарени на младежа, който се бори с левкемията

Внушителната сума от 3520 лева събраха учениците от ЕГ „Пловдив” в помощ на лечението на 22-годишния Боян Бонев. От средата на лятото младежът, който е студент в Англия, се бори с левкемията. Той е възпитаник на Математическата гимназия, а родителите му са учители, което акумулира енергията на десетки училища да организират благотворителни инициативи за набиране на средства.

По инициатива на Ученическия парламент, театралната трупа на Английската изигра благотворително „Сън в лятна нощ” в Дома на културата. Средствата от билетите вече са по сметката на Боян.

„Благодарим на всички, които повярваха в нас и ни помогнаха да осъществим това събитие. Опера Пловдив отстъпи една от своите дати именно за нашата кауза и ни предостави залата безвъзмездно. Изключително сме благодарни на екипа на Дом на културата “Борис Христов”, без чийто професионализъм нямаше да се справим. Всички заедно можем повече в името на най-големия ни дар – живота”, заяви председателят на Ученическия парламент Димитър Фердинандов. И добави, че инициативата е била изцяло подкрепена от училищното ръководство.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.