Инициатор на благотворителната инициатива, която ще продължи още две седмици, е на 10-класничката Десислава Недялкова

1000 лева събраха само за седмица учениците от Професионална гимназия „Ана Май“, за да спасят живота на едно бебе. Малката Марая е родена без жлъчка и се нуждае от спешна чернодробна трансплантация. По идея на 10-класничката Десислава Надялкова в гимназията стартира благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на 4-месечното момиченце от Ловеч. Преди няколко дни то бе в Пловдив и дори се озова в прегръдките на инициаторката на акцията.

Детето трябва да замине спешно за Хамбург, а операцията струва 250 хиляди евро. До момента родителите са събрали 400 000 лева, нужни са им още 100 000.

Да помогнат решават и учениците от пловдивската гимназия по облекло. Заразени от ентусиазма на бъдещите фризьори, гримьори, козметизци и моделиери, своята лепта собственици на салони и фирми, в които учениците провеждат своята практика. Бивши възпитаници на гимназията също се присъединяват в подкрепа на инициативата. Така, само за седмица, в дарителската сметка на Марая Кръстева постъпват още 1005 лева.

„Акцията ще продължи и следващите две седмици, така че се надявам да съберем още средства“, горда е от инициативата на своите гимназисти директорът Емилия Петаларева.

Това не е първата благотворителна инициатива, която обединява учениците. Под мотото „Подари усмивка” те ушиха и дрешки за децата от детската градина в Хитрино, чаршафи за детското отделение в УМБАЛ „Св. Георги“, играчки и постелки за кучетата от градския приют.