Инициатор на благотворителната инициатива, която ще продължи още две седмици, е на 10-класничката Десислава Недялкова

1000 лева събраха само за седмица учениците от Професионална гимназия „Ана Май“, за да спасят живота на едно бебе. Малката Марая е родена без жлъчка и се нуждае от спешна чернодробна трансплантация. По идея на 10-класничката Десислава Надялкова в гимназията стартира благотворителна кампания за набиране на средства за лечението на 4-месечното момиченце от Ловеч. Преди няколко дни то бе в Пловдив и дори се озова в прегръдките на инициаторката на акцията.

Детето трябва да замине спешно за Хамбург, а операцията струва 250 хиляди евро. До момента родителите са събрали 400 000 лева, нужни са им още 100 000.

Да помогнат решават и учениците от пловдивската гимназия по облекло. Заразени от ентусиазма на бъдещите фризьори, гримьори, козметизци и моделиери, своята лепта собственици на салони и фирми, в които учениците провеждат своята практика. Бивши възпитаници на гимназията също се присъединяват в подкрепа на инициативата. Така, само за седмица, в дарителската сметка на Марая Кръстева постъпват още 1005 лева.

„Акцията ще продължи и следващите две седмици, така че се надявам да съберем още средства“, горда е от инициативата на своите гимназисти директорът Емилия Петаларева.

Това не е първата благотворителна инициатива, която обединява учениците. Под мотото „Подари усмивка” те ушиха и дрешки за децата от детската градина в Хитрино, чаршафи за детското отделение в УМБАЛ „Св. Георги“, играчки и постелки за кучетата от градския приют.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.