Ученици и учители от гимназията по облекло гостуваха на партньорски училища по Национална програма „Иновации в действие“

Дигитални уроци, разработени от Професионална гимназия по облекло „Ана Май“ вече са достъпни за преподавателския екип на училища от Велико Търново, Девин и Попово в резултат на мобилността, реализирана по Национална програма „Иновации в действие“. Техен автор е главният учител по история и география Доротея Божинова, която преди месец спечели престижно отличие в конкурса на Българската асоциация по информационни технологии – „Дигитални новатори в образованието“. Тя зае призово място в категория „Качествено учебно съдържание“ в конкуренция с 40 учители от цялата страна.

Божинова презентира интерактивни уроци с виртуална реалност и 3D модели пред колеги от ПГ по електротехника в Девин, където ученици и учители от „Ана Май“ гостуваха заедно с ПГ по моден дизайн от Велико Търново, ПГ по електротехника – Девин и ПГ по техника и лека промишленост – Попово. Особен интерес предизвикаха разработките „Ренесанс – ученият и художникът Леонардо да Винчи“ и „Лозето на Леонардо да Винчи“. Разработеното учебно съдържание успя да попадне в единната електронна платформа за образователни услуги и съдържание на МОН „Дигиталната раница“.

„С друга група ученици гостувахме и в гимназията в Попово, за да видим изградения STEM център и да наблюдаваме иновативни уроци, създадени от ученици от професиите „Графичен дизайн“ и „Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил“. След гостуването в двете иновативни училища сме заредени с нови идеи и желание да кандидатстваме с наша иновация пред МОН“, каза директорът на ПГО „Ана Май“ Емилия Петаларева.