Две нови катедри формира Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство – по теория на изкуствата и по дизайн. Проф. д-р Емилия Константинова застава начело на катедра „Теория на изкуствата“ (факултет „Музикален фолклор и хореография“), а доц. д-р Александър Гьошев оглавява катедра „Дизайн” (факултет „Изобразителни изкуства“). Ректорът проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак подчерта, че специалисти от катедрата по дизайн подготвят в момента новата визия на АМТИИ. Доц. д-р Цветанка Коловска застава начело на катедра “Музикална педагогика и дирижиране” (факултет „Музикална педагогика”). Тримата са с мандат до 2024 г.

„Освен към обновяването на учебните програми и адаптирането им за дистанционно обучение,  дейността на катедрата ще бъде фокусирана и върху професионалното израстване на младите преподаватели“, подчертава проф. Константинова.

Предстоят две програмни акредитации – на новата докторска програма „Артмениджмънт и публични комуникации в изкуството“, както и на специалностите „Артмениджмънт“ и „PR на арторганизации“.

Катедрата по дизайт развива специалностите „Графичен дизайн и фотография” и „Дизайн на облеклото” в бакалавърска степен на обучение, и „Графичен дизайн”, „Типография” и „Костюм и мода” в магистърска.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.