„Правим го, за да бъдат равнопоставени участниците на предварителната и редовната сесия“, обясни ректорът проф. Тони Шекерджиева-Новак

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ ще проведе кандидатстудентските си изпити онлайн. Въпреки че паднаха голяма част от ограниченията, свързани с COVID-19, проверката на знанията ще бъде от разстояние.

„Правим го с цел да бъдат равнопоставени кандидати от предварителните и предстоящите приемни изпити“, уточни ректорът проф. Тони Шекерджиева-Новак. Данните показват, че 45 от явилите се на предварителната сесия са изкарали пълни шестици. При това в тази сесия са участвали основно ученици от неспециализирани училища. Зам.-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Галина Лардева посочи, че за едно място са се състезавали трима души, а очакванията са за още по-голяма конкуренция през юли – 8:1.

Приемът на документите започва от 22 юни, а изпитите по отделните специалности на трите факултета – „Музикална педагогика“, „Музикален фолклор и хореография“ и „Изобразителни изкуства“,  ще се проведат по график от 2 до 11 юли.

„Зрелостници от гимназиите по изкуства и култура, които имат право да кандидатстват само по документи, пожелаха да се явят и изпълнят материала по изпитите“ посочи проф. Шекерджиева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.