Академията откри новата академична година с концерт на Античния театър

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство стартира днес учебните занятия, като обучението ще е хибридно – индивидуалните часове – присъствено, като се допускат и групи с до 8 студенти, а лекциите – онлайн.

58-та академична година бе открита официално днес на Античния театър с концерт на възпитаниците на факултета по музикален фолклор и хореография.

„Предишната година доказа, че е възможно за изключително кратко време да мобилизираме силите си и да приспособим учебния процес в условията на несигурност, превърнахме изпитанието във възможност и добавена стойност“, обърна се към присъстващите гости, преподаватели и студенти ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Тя отчете засилен интерес към специалностите на Академията, доказателството за което е оспорваният прием.

„Наши студенти и докторанти бяха отличени с първи награди и златни медали за особени заслуги и високо майсторство на редици престижни конкурси в Европа, Азия и Америка. Академията показва творби в постоянно действащи онлайн вернисажи, а годишните изложби на факултет „Изобразителни изкуства“ и сега могат да бъдат видени във Фейсбук страниците на АМТИИ и Старинен Пловдив, след като са се радвали на изключителен интерес в изложбените пространства на знакови галерии в Пловдив“, каза още проф. Новак.

В обръщението си към първокурсниците тя ги предупреди, че малките улички в Стария град, които ви водят към Академията, са стръмни и не особено гладки, но разкриват божествени гледки, които вдъхновяват артиста и му дават импулс да твори. Ректорът ги призова да бъдат смели и да възпитат у себе си онези качества, които отличават хората на изкуството – самостоятелност, борбеност, инициативност и непримиримо търсене на истината.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.