20151124_125553

Как успешно да реализираме себе си, преследвайки мечтата си, обясни на кариерен форум в СОУ „П. Хилендарски” Дейвид Маккей от  посолството на САЩ у нас. Дипломатът с любопитство изслуша възгледите и мненията на учениците, които разискваха лесно ли е да успеем на пазара на труда, след което им представи своя опит като дипломат и визията си за успех.

Маккей акцентира на високото образование като необходима предпоставка за добра кариера.

Ученици от 11 и 12 клас в профилирани паралелки със засилено изучаване на английски бяха участниците във форума под мотото  „Лесно ли е да успеем в света на труда?”. Събитието бе организирано от Центъра за кариерно ориентиране – Пловдив.

Какви са успелите хора? Има ли формула на успеха? Какви сходства и различия откриват между очакванията си да успеят с дадени лични качества и способностите, които са помогнали на техен познат да бъде успешен в работата си? Това са част от темите, които младите хора дебатираха.

Има ли културни различия и какви са те? Какво означава „американската мечта” и какъв е българският модел за щастие и успех? Това бяха част от въпросите, с които бе атакуват гостът дипломат. Дискутирани бяха и спецификите за професионална реализация в национален и глобален мащаб, възможностите за международното интегриране и сътрудничество между различните страни.

VIVITAR DIGITAL CAMERA