Информационната среща за кандидат-гимназисти ще бъде на 23 октомври в Етнографския музей

Четири пълни 5-годишни стипендии, които покриват целия период на обучение, отпуска за следващата учебна година Американският колеж. Семействата на учениците, които не са от София, могат да кандидатстват за допълнително намаляване на учебната такса, което да отразява разходите им по настаняване в столицата.

Престижното средно училище за поредна година започва кампанията си по прием в Пловдив с информационна среща за условията на кандидатстване, която ще се проведе на 23 октомври от 18.30 часа в Регионалния етнографски музей. Събитието е отворено за всички желаещи, но изисква предварителна онлайн регистрация в сайта на училището.

По време на срещата присъстващите ще се запознаят с историята и ученическия живот в колежа, както и с представители на ръководството. Те ще получат и подробна информация относно реда за прием след 7. клас, учебната програма и възможностите за намаляване на таксата. За следващата година тя е 6700 евро. Всички семейства на български ученици, успешно положили приемния изпит в 7. клас и поканени да се запишат в Американския колеж в София, могат да кандидатстват за намаляване на таксата. След като бъдат предоставени всички необходими документи, комисията за финансова помощ определя размера на таксата индивидуално за всяко семейство.

На 92% от кандидатствалите за намаляване на учебната такса през учебната 2017 – 2018 г., е предоставено такова. Намалението варира от 10 до 100%.

Приемният изпит за кандидат-гимназистите е 22 март. Колежът организира Дни на отворените врати през ноември, декември и януари.

Американският колеж в София е езикова гимназия с прием след 7. клас, акредитирана в България от Министерството на образованието и науката, а в САЩ – от американската асоциация на колежите и училищата от средните щати (MSA) и Международната бакалауреатска организация (IBO).