Пет детски градини спечелиха проекти на екоминистерството, в „Буратино” озвучават природонаучния си музей

 CDG Majchina grija

Алпинеум с билкова градинка ще правят децата в ЦДГ „Искра”. Пет пловдивски забавачки са класирани и ще получат финансиране в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2016” на Министерството на околната среда и водите.

Мотото „Обичам природата – и аз участвам” обедини силите на педагози, родители и районната администрация, благодарение на което бяха разработени общо 11 проекта.

В рамките на настоящата кампания на ПУДООС ще бъдат подкрепени 5 от тях със суми до 10 000 лева. В ОДЗ „Буратино”, където преди време бе изграден мини природонаучен музей, са разработили проект „Изграждане на интерактивни уредби със звук и светлина”. Мултимедиен екран ще прожектира животните, а децата ще научават какви звуци издават, в каква среда живеят и с какво се хранят.

Алпинеум с билкова градинка ще правят възпитаниците на ЦДГ „Искра”. Забавачката спечели с проекта си”Моята градина – моят зелен дом”. Средствата по програмата ЦДГ „Каменица” и ЦДГ „Майчина грижа” ще вложат за възстановяване и подобряване на дворното пространство.

Петата детска градина, която ще бъде финансирана, е ЦДГ „Звънче” в „Южен”.

В настоящата кампания на ПУДООС ще бъдат отпуснати средства за детска и спортна площадка в район „Западен”, както и за Къща на Баба Яга в парк „Лаута”.