11-класничката  получи поредно признание за 2018-а, този път от Балканската атлетическа асоциация

17-годишната атлетка Александра Начева бе обявена за Изгряваща звезда на Балканите на официална церемония в гръцката столица Атина вчера. 11-класничката от ЕГ „Иван Вазов“ получи поредно признание за 2018-а, този път от Балканската атлетическа асоциация.

През годината Александра спечели световната титла на троен скок при девойките под 20 години в Тампере, Финландия, стана първа на младежките олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина и взе сребърен медал на еврошампионата за девойки под 18 години в Гьор, Унгария. На балканските шампионати Александра завоюва три титли на троен скок при девойките под 20 години в зала в София, както и на скок дължина и троен скок на балканското за юноши и девойки под 18 години в Истанбул, Турция. Постижението на Начева от световното първенство – 14.18, е най-добро в света за годината при девойките под 20 години и нов европейски рекорд за девойки под 18 години.

През 2017 година за Изгряваща звезда бе избран българският талант в бяганията на средни и дълги разстояния – пловдивчанката Лиляна Георгиева.