Кметът на „Централен“ Георги Стаменов инспектира детските заведения преди отварянето им на 26 май

Трескава подготовка кипи във всички детски градини в „Централен“ преди отварянето им във вторник. В това се увери кметът на района Георги Стаменов, който днес следобед инспектира ДГ „Зора“ и ДГ „Малкият принц“, за да види как протича процесът на подготовка.

Служителите в градините щателно дезинфекцират и почистват всички мебели, играчки, подови настилки, плотове, первази, дръжки на врати, санитарни възли, асансьори. Почистват се и дворовете.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването от вчера всички детски заведения могат да отворят врати, след като близо два месеца и половина не приемаха деца.

Градините и яслите ще работят при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда. Първият ден ще се измерва температурата на всяко дете с термометър. Родителите ще подписват декларация, в която заявяват, че детето е в добро здравословно състояние, изпращат го доброволно в детската градина или яслата и са запознати с мерките за безопасност.

Посещението в забавачките не е задължително, нито обвързано със семейните и социалните помощи. Всички медицински сестри от здравните кабинети на училищата, които в момента не работят, са разпределени в детските градини и ясли, за да оказват помощ при посрещането на децата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.