Актьорът от Пловдивския драматичен театър Троян Гогов вдъхнови учениците от театралната трупа на ОУ “Райна Княгиня” за празничен спектакъл, на който бяха пресъздадени обичаите за Бъдни вечер и Коледа. Препълненият с ученици и родители физкултурен салон бурно аплодира малките таланти, облечени в носии и сценични костюми, които отправиха послание за доброта и благоденствие.

“Коледа е – да посрещнем с любов и усмивка празника на християнската любов! Нека сърцата ни да се отворят за доброто!”, призоваха Мануела и Марин, които влязоха в ролята на водещи и представиха учениците от групата по народни танци с ръководител Софка Комитова.

Данаил и Катя от четвърти клас приготвиха трапезата за Бъдни вечер, припомняйки, че на софрата непременно трябва да се сложи икона на Богородица, погачата с късмет, до нея баницата, после – орехи, сарми, ошав, плодове, боб и жито.

С аплодисменти бяха посрещнаха коледарите, наметнати с ямурлуци и геги, които наричаха за здраве и берекет. Пирински танц, право хоро, валс на белите снежинки бяха само част от танцовата програма, изнесена от групите по интереси по Национална програма “Заедно в изкуствата и в спорта”.

Александър и Мина пожелаха всеки да потърси в себе си искрата, да се научим да бъдем по-добри и по-щастливи. Вокалните групи “Детски мечти” и “Звездички” с учители Снежина Цонева и Мая Йорданова, малките мажоретки на Пенка Чакандракова отправиха заедно своите послания: “И да израснете в свят богат – на радост, мир и благодат!”

И за да направят света по-добър и да дарят надежда, учениците и учителите събраха над 3000 лева от благотворителния базар за лечението на Виктор.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.