Джу джицу техники, акробатичен рокендрол, брилянтни изхвърляния на топка от пет нежни грации и впечатляващи вокални изпълнения демонстрираха учениците от СУ „Цар Симеон Велики“ днес. Продуцентите на „България търси талант“ със сигурност можеха да направят отличен кастинг, ако бяха присъствали на училищния празник, на който децата и младежите показаха своите умения. Цели 34 изпълнения, представени на пъстро украсената сцена на Военния клуб, бяха бурно аплодирани от учители, родители и гости.

Началото поставиха първолаците, които обясниха защо не е лесно да си ученик, след което датският танцов състав „Марица“ вдигна градуса с танца „Буенек“. В продължение на два часа водещите Екатерина и Никол представяха изпълнения на пиано, ксилофон, тъпан и тамбура, авторски стихотворения, фолклорни песни и танци. Гимнастичките от спортен клуб „Тракия“ Стефани, Ария, Йоанна, Айза и Елена накараха зрителите да се почувстват като на републикански шампионат. Със самочувствието на класни състезателки, те представиха няколко съчетания, облечени в ослепителни трика.

Гост на Деня на таланта бе възпитаничката на училището Анна-Мария, която пренесе учители и ученици в ритъма на салсата. Талантливата танцьорка е студентка в Пловдивския университет, но продължава да развива танцовите си умения и вече е преподавател.

Градуса на напрежението повиши представянето на момчетата от клуб по бойни изкуства „Икигай“. Те демонстрираха безотказни джу джицу техники, които могат да се окажат спасение в неприятни ситуации.

„Мечта за изглев“ бе песента, с която отправиха финален поздрав децата от вокална група „Славеи“ с ръководител Пламен Петров.

„Всеки от нас има талант – въпрос на време е да го открием. Преследвайте мечтите си“, пожелаха водещите.