За малчуганите, които възобновяват посещенията си при отсъствие за повече от 2 месеца, е необходим еднократен отрицателен резултат за чревни паразити

Детските заведения и училища имат готовност да стартират учебния процес при спазване на всички противоепидемични мерки, а занятията ще се провеждат в съответствие с изготвените от МОН и Министерство на здравеопазването Насоки за работа в условията на COVID-19, съобщиха от Община Пловдив.

На 4 януари се възобновяват посещенията в детски градини и ясли и присъствените учебни занятия за децата от първи до четвърти клас. Учениците от пети до дванадесети клас продължават да се обучават дистанционно до следващо разпореждане.

С оглед опазване здравето на децата и предотвратяване на струпване пред кабинетите на общопрактикуващите лекари, родителите, които са преценили, че детето им ще възобнови посещението в ясла или градина, вместо медицинска бележка могат да декларират, че не им е известно то да е било в контакт със заразно болни и че няма признаци на заразно заболяване през последните 14 дни. За децата, които възобновяват посещенията си в детски градини и ясли при отсъствие за повече от 2 месеца, се предоставя еднократен отрицателен резултат за чревни паразити.

В рамките на месец в Община Пловдив бяха дезинфекцирани активните повърхности в сградите на всички 52 общински детски градини ( входни врати и фоайета, парапети на стълби и места за сядане, общи части и канцеларии) чрез нова немска нанотехнология, която осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19. Дезинфекцията е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите. Детска града „Бреза“, която през декември беше затворена заради авария на водопровода, отваря врати в нормален режим.

Всички екипи на училищата, детските градини и ясли са инструктирани да спазват протоколите, в случаите при заболяване на дете или човек от екипа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.