Най-старият дамски акапелен ансамбъл Whim‘n Rhythm на престижния колеж от Бръшляновата лига – Йейл, гостува на Пловдив в рамките на програмата на Европейска столица на културата. Концертът на 12-е колежанки ще се състои на Римски стадион от на 8 юли от 19 часа с вход свободен. Всички вокалистки са студентки в последната година на следването си, което гарантира опита и високите им вокални постижения.

Whim‘n Rhythm е основан по подражание на мъжките акапелни групи в университета, чиято вокална традиция има близо 160-годишна история. Репертоарът на състава включва предимно джазови композиции и обработки, в съчетание със спиричуъли, кънтри, поп музика и други.

Това е второто гостуване на ансамбъла в България. Посещението им е част от световното турне на състава, което тази година включва САЩ, Австралия, Колумбия, Япония, Китай, Индия, Тайланд, ЮАР, Румъния и България.

Концертите се организират от Yale Club of Bulgaria в партньорство с Българо-американската комисия за образователен обмен Фулбрайт и Американския колеж в София.