Община Пловдив и образователен портал „Уча в Пловдив” провеждат третото издание на форума за иновативни идеи и проекти. Млади учители разказват как са спечелили класната стая

Трето издание на форума „Аз променям моето училище” организират Община Пловдив и иновативен образователен портал „Уча в Пловдив”. Форумът насърчава развитието на уменията и знанията, на иновативните и различни идеи и е отворен за всички средни училища.

Учебните заведения могат да презентират своята най-добра и успешна инициатива, която не е свързана с национални програми, с партньорства по международни проекти, състезания или олимпиади, а е добра практика, иновация, събитие или кампания по идея на учениците, учителите или училището, довела до промяна на обкръжаващата среда. Целта е да се разчупи традиционното схващане за училището единствено като институция, определена да дава знания, а като място, където се изграждат личности.

Всяко училище може да се включи само с една инициатива. Приемането на заявки стартира от днес, а крайният срок е 1. юни. Предложенията за участие от директорите на училища се подават по електронен път до „Уча в Пловдив” – u4avplovdiv.com или на тел: 0887 27 17 12.

Предишните две издания преминаха при изключително голям интерес с участието на ученици, учители и директори от 22 училища на територията на Община Пловдив. Успехът ни мотивира да организираме трето издание, което надграждаме с модул „Как спечелих класната стая“, насочен към младите учители. В него могат да вземат участие начинаещи педагози по всички предмети, назначени от началото на тази учебна година или със стаж до 3 години. Целта е да бъдат подкрепени и да получат възможност да споделят кое ги мотивира да се развиват кариерно. Те сами избират начина, чрез който да разкажат за успехите си в работата с учениците. В новата комплексна образователна стратегия за град Пловдив за периода 2017-2022 година е заложена и подкрепа за млади учители в посока професионалното им и лидерско развитие. В тази връзка добавяме и новия модул.

Форумът щe се проведе на 8. юни (петък) от 11.00 часа в „Лимакон ивент център“- бул. „Марица“ 154. Представянията на младите учители започват в 13.00 часа.

Регламент за участие – максимум 5 минути за презентация на инициативата в свободно избрана от училището форма. Представянето на проекта трябва да е от ученици.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Не се извършва класиране. Всяко училище ще получи плакет и трябва да има предварително подготвено послание, което да отправи. Посланията ще бъдат изписани върху балони, които участниците ще пуснат на финала на форума.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.