Флашмоб с родния трибагреник на фона на песента „Аз съм българче“ направиха пред паметника на Кан Крум учениците от иновативните паралелки на СУ „Св. Софроний Врачански“

Музикален спектакъл под мотото „Аз пея за България, защото я обичам“ оживи снощи пространството пред паметника на Кан Крум в ЖР „Тракия“. Инициатори и главни изпълнители бяха учениците и учителите от иновативните паралелки в начален етап на СУ „Св. Софроний Врачански“. Наредени на стълбите пред монумента, облечените в тениски с надпис „Аз обичам България“ деца впечатлиха присъстващите на празника под открито небе с емоционални изпълнения, посветени на родината. Минувачите не оставаха безразлични и се спираха, за да аплодират малките таланти.

Припомняме, че вече шеста година училището прилага иновативната практика за провеждане на час по гражданско образование в начален и прогимназиален етап. За това кои са подходящите теми спрямо възрастовите особености на учениците от I до VII клас педагогическият екип прави задълбочен анализ, докато разработва учебни планове и програми по предмета. Училището си поставя за цел да промени постепенно насоките на работата с учениците за усвояване на знания, умения и практика за гражданско участие.

Флашмоб с родния тибагреник на фона на песента „Аз съм българче“ даде начало на спектакъла. Празничната програма продължи с песента „Обич“ по стихове на Дора Габе, а училищният състав с ръководител Запрян Вълчев представи тракийска китка танци. Родителите пяха с талантите от вокалната група на Радослав Сотиров емблематичната песен „Една българска роза“.

Гостите от фолклорна формация „Куклици“ обраха овациите с китка народни песни, след което сцената завзеха гвардейският и мажоретният състав към Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.