На терена излизаш със страст, не със скъпи бутонки, казва 12-класничката Нина Георгиева

Нина Георгиева с футболните си отличия.
Нина Георгиева с футболните си отличия.

 

Футболът отдавна не е само мъжка страст. Най-популярната игра в света е завзела не от вчера и днес сърцата и на нежната половина. Доказателство за това, че изкуството да владееш топката се отдава не по-малко зле на жените, е 12-класничката от СОУ “Константин Кирил Философ” Нина Георгиева. Чаровната брюнетка има в колекцията си с отличия три сребърни и един бронзов медал от държавни първенства като състезател на пловдивския женски отбор по футбол “Екомет 90”. Първоначално играе като централен защитник, веднага е забелязана и получава повиквателна за националния отбор за девойки до 17 години. Така 16-годишното тогава момиче участва в Европейското в Унгария през 2011-а като опорен халф. Нашите момичета си тръгват със сребро. Днес талантливата спортистка е в националния тим за девойки до 19 години.

Още като дете тръгнала по мачове с брат си и така се запалила по футбола. Започнала да рита с момчетата от махалата, докато един ден не се озовала на стадиона. Нина признава, че дотогава дори не знаела, че у нас има женски футбол, но сега вече не може да си представи живота без топката. Когато се озове на терена, влага цялата си страст и енергия. Футболът не са скъпите бутонки и марковите дрехи, той се играе със сърце и душа, убедена е зрелостничката.

В момента Нина заляга изключително над уроците, тъй като се готви за матури и за кандидатстудентски изпити. Освен задължителния зрелостен изпит по български, смята да избере като втори предмет биология. Амбицията й е да влезе в специалност “Физическо възпитание” на Пловдивския университет.

293090