Учениците Частно училище “Дружба” с благотворителна акция за лечението на онкоболното момче от Асеновград

viber-image3

Зрелостниците от Частно училище „Дружба” в Пловдив организираха благотворителен коледен базар, събраните средства от който ще отидат по сметката на онкоболния Синан Мурад. Днес във фоайето на училището бяха подредени кулинарни изкушения и дребни подаръци, изработени от учениците, а сумата от продажбите ще бъдат дарени за лечението на 16-годишния ученик от професионална гимназия „Иван Асен II” в Асеновград.

Родители, учители и ученици се включиха в инициативата и с радост купуваха ръчно изработени свещи, подредиха се пред щанда за фреш, извиха опашка пред импровизираното ателие за татуировки, в което момичета умело пресъздаваха оригиналните си хрумвания с туш по ръцете на съучениците си.

viber-image7
Предстоят още два базара – 15 и 19 декември, в които инициативата и организацията ще е на учениците от 1. До 7. Клас. Идеята е благотворителния базар да стане традиция за абитуриентите на ЧСУ “Дружба”.

От Детския педиатричен институт в Барселона се съгласили да лекуват Синан срещу 81 302 евро. Чуждите медици не поставили срок за заминаване, но станало ясно, че трябва да се побърза със събирането на парите.

 

Към 2 декември в дарителската сметка на младежа буквално за дни са били събрани 121 000 лева. „Остават ни само 40 000 лева”, обясниха съучениците на Синан от 10 „б” клас на професионалната гимназия, които са в основата на кампанията за неговото спасяване. Само преди година същите младежи подкрепиха болната си от  рак учителка Людмила Ангелова – Люси. Те събраха средствата за нейното лечение и наесен тя се върна отново в клас. В момента Ангелова е един от двигателите в кампанията за Синан.

Тази вечер е концертът „Заедно за Синан”, организиран от формация „Индиго” и приятели в читалището в Асеновград.

viber-image6

Дарителска сметка
IBAN: BG96UBBS80021052645440
BIC: UBBSBGSF
PayPal : mahmure.bg@gmail.com
Титуляр: Синан Шенол Мурад
Сметката е открита в Обединена Българска Банка